18 de març 2020

PRIMERA SORPRESA!

BON DIA NINS I NINES!





AVUI, 
DIMECRES 18 DE MARÇ,
VOS PROPOSO JUGAR AMB UNA DE LES SORPRESES QUE ENS VAM PORTAR A CASITA DIVENDRES...



1. RECORDAU QUE VAM ESTAR CERCANT PER TOOOOT EL BOSC DE L'ESCOLA LES NOSTRES BRANQUETES SÚPER ESPECIALS? DONCS ARA VOS TOCA AGAFAR UN PAPER EN BLANC, POSAR-LES A SOBRE I INVENTAR-VOS DIFERENTS OBJECTES I PERSONATGES, DIBUIXANT TOOOOTES LES COSETES QUE LES BRANQUES NECESSITIN PER COBRAR VIDA! VOLEU VEURE LES MEVES? AQUÍ VOS LES DEIXO! NOMÉS PER A QUE TINGUEU UNA IDEA, EH? QUE SABEU QUE HEM D'ENTRENAR LA NOSTRA IMAGINACIÓ PER A QUE NO SE FACI PETITA!



PER CERT, ELS QUE NO VAREU VENIR DIVENDRES PASSAT, EN CAS DE NO TENIR LA POSSIBILITAT DE CERCAR BRANQUES PER CASA, PODEU FER SERVIR QUALSEVOL COSA QUE TENGUEU! CANYETES, FORQUETES, CORDES, ESPELMES...


2. JA TENIU ELS VOSTRES PERSONATGES I ELS VOSTRES OBJECTES INVENTATS? PENSAU QUE EN PODEU FER TANTS COM VULGUEU! TAN SOLS ELS HI HEU DE FER UNA FOTO, PER GUARDAR-LOS BÉ I PODER FER, A CONTINUACIÓ LA SEVA HISTÒRIA

RECORDAU QUE PER CONTAR UNA BONA HISTÒRIA NECESSITAM: 


  • A PART DELS PERSONATGES QUE JA HEU CREAT 
  • UN PROBLEMA QUE PUGUIN VIURE AQUESTS PERSONATGES 
  • I UN LLOC A ON ES DESENVOLUPI LA HISTÒRIA!


JA HO TENIU TOT? IDÒ ENDAVANT, JA PODEU COMENÇAR A ESCRIURE LA VOSTRA SÚPER HISTÒRIA 🙌! NO OBLIDEU CONTAR-LI A LA VOSTRA FAMÍLIA, ALS VOSTRES VEÏNS I VEÏNES, INCLÚS A LA RESTA DE COMPIS! SI VOS FEIS UN VÍDEO, DEMÀ HO INTENTARÉ PUJAR A AQUEST BLOC PER A QUE TOTS I TOTES VOS PUGUEU VEURE CONTANT LES VOSTRES HISTÒRIES!

AH! PERÒ NO OBLIDEU GUARDAR-LA A LA VOSTRA CARPETA GEGANT PER MOSTRAR-LA A TOTS ELS VOSTRES AMIGUETS I AMIGUETES EN TORNAR A CLASSE!!


  • Amb aquesta activitat es pretén potenciar, una vegada més, la creativitat donant la possibilitat als infants de veure "més enllà" del que perceben els seus ulls, per crear un món imaginari a partir del que a simple vista és només un objecte sense cap funcionalitat. 
  • A més, es fomenta el respecte a la natura, ja que a l'escola vam fer la pertinent reflexió, quan havíem d'agafar les branquetes seques del terra i no arrancar-les dels arbres, com sempre feim.🌱💚
  • Finalment, un dia més seguim treballant l'escriptura funcional, com a manera de representar les seves idees amb una finalitat concreta. A més, d'aquesta manera treballem també l'estructura dels seus textos més propers, els contes.

3. DESPRÉS D'AQUESTA FEINADA QUE HEU FET REDACTANT AQUESTES SÚPER HISTÒRIES, (PERQUE ESTIC SEGURA QUE SERAN TOTES UNES HISTÒRIES MERAVELLOSES) JO CREC QUE ESTAREU CANSADETS I CANSADETES D'ESTAR CONCENTRATS... QUÈ VOS PAREIX SI JUGAU A AQUEST JOC AMB LES VOSTRES FAMÍLIES I AIXÍ MENEJAU EL VOSTRE COS? PODEU FER DOS EQUIPS I JUGAR-VOS QUI PARA LA TAULA AVUI... QUÈ VOS PAREIX?😜




  • Famílies! Amb aquest joc intentau que cremin una miqueta tota aquesta energia que tenen i que no saber per on treure aquests dies! Deixau-los córrer, cridar i tirar-se per terra, tot i que siguin 10 minutets! Creieu-me és una bona inversió de temps que vos estalviareu en bronques i maldecaps posteriors😝... ho necessiten! 


4. ARA TOCA RELAXAR-SE UN POQUET PER PODER SEGUIR JUGANT A ALTRES COSES... PER AVUI VOS PROPOSO AQUESTES DUES POSTURES, QUE  OBRIRAN BÉ EL VOSTRE PIT PER FER QUE RESPIREU MILLOR I QUE ESTIRARAN BÉ LA VOSTRA ESQUENA I LA VOSTRA PANXETA, QUE SEGUR QUE HEU RIGUT MOLT AMB EL JOC D'ABANS! NO OBLIDEU FER LES RESPIRACIONS BEN CONCENTRADETS EN ESCOLTAR BÉ EL SILENCI... RECORDAU, AMB ELS ULLETS TANCATS I L'ESQUENA BEN RECTA PER A QUE L'AIRE PUGUI CIRCULAR BÉ!



4. A MÉS, SI VOS ENRECORDAU, AVUI DIMECRES ÉS EL DIA DELS GRUPS INTERACTIUS... I QUINA SORT!! AVUI TENIU A LA VOSTRA FAMÍLIA A CASA PER PODER JUGAR PLEGATS!! 

SI CERCAU PELS CALAIXOS I ARMARIS, SEGUR QUE TROBAREU ALGUN PARXÍS I UN PARELL DE DAUS PER PODER PRACTICAR LES SUMES, UN DÒMINO, UNA OCA, O ALGUNA BARALLA DE CARTES AMB LES QUE ELS VOSTRES PAPÀS I MAMÀS VOS PUGUIN MOSTRAR ALGUN JOC AL QUE ELLS I ELLES JUGAVEN QUAN EREN PETITS I PETITES!


  • Amb això, el que volem és que els nins i nines segueixin en contacte amb els nombres de manera lúdica, sigui quin sigui el joc del que disposeu a casa. Així, posaran en marxa diferents mecanismes a través dels que faran servir els nombres mentalment per resoldre els problemes que el propi joc els hi planteja. 
  • En el cas del parxís en concret, en cas de disposar de dos daus, és interessant (entre d'altres coses perquè així la partida se fa una mica més curta i no els hi dóna temps a frustrar-se per no arribar a la meta) que els jugadors i jugadores llencin els dos daus, pensin en els nombres que han sortit i facin la seva suma, per poder avançar. A classe, el que fem és que se posen (literalment) al cap el dau amb la xifra més alta i amb els dits, mentalment o seguint l'estratègia que a cada un li vagi bé, resoldre la suma. Quan ens toqui a nosaltres el torn, els hi podem mostrar altres estratègies per a que les coneguin, igual que fan a classe amb els seus companys i companyes!
  • Vos he de dir que estic investigant per cercar recursos web interessants per a que pugueu treballar la resta de conceptes matemàtics des de casa! Vos aniré diguent coses a pròximes publicacions!
5. RECORDEU RENTAR-VOS BÉ LES MANS QUE HEM D'ESBORRAR-NOS BÉ EL CORONAVIRUS!

6. PER CERT! NO OBLIDEU LLEGIR AMB LA VOSTRA FAMÍLIA UN CONTE AVUI TAMBÉ!


I COM QUE SEGUR QUE ENYORAU ELS VOSTRES MIGUETS I AMIGUETES... AQUÍ VOS DEIX LES VOSTRES FOTOS DEL PRIMER DIA D'ESCOLA A CASA! SOU UNS ARTITES I UNES ARTISTES!!👏



DEMÀ MÉS COSETES!!

VOS ENYOR MOLT!

UNA ABRAÇADA MOOOOOLT GRAN,

SARA💛

Famílies, vos recordo que seria interessant seguir una rutina amb els petits i petites cada dia. Per exemple, podeu seure amb ells a una hora determinada, mirar el Bloc junts i apuntar-vos a un paper, o una pissarreta si en teniu, tot el que fareu durant el dia o fins a l'hora de dinar. D'aquesta manera, els menuts podran conéixer el que passarà després o quines opcions de joc tenen i seran més autònoms i capaços d'autoregular-se a ells i elles mateixes, així com a estructurar una miqueta millor el temps (que se fa taaaaaaan llarg a dintre de casa) dins dels seus capets!

Sort!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comiat de segon

 I aquí acaba el segon curs i amb aquest curs el primer cicle de l'etapa de primària d'aquest bell grup de boixos i boixes de Formen...